Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 170 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
-
½
c. à café de sucre vanillé maison
nebo ¼ c. à café d'extrait naturel de vanille - 50 g d'eau
La garniture
- 1000 g de pommes, type Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin ou Gravenstein
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, coupé en morceaux
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 1001.9 kJ / 239.3 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Sacharidy
- 32.9 g
- Tuk
- 10.3 g
- Nasycený tuk
- 5.9 g
- Vláknina
- 3.4 g
- Sodík
- 50.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mon petit hachis Parmentier
1 godz.
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Salade carottes râpées
10min
Quiche lorraine
1h 45min
Croque-messieurs en étoiles
40min
Galette des Reines aux pommes et pignons des Landes
1h 30min
Quiche lorraine individuelle
2 godz.
Gratin de courgette, pomme de terre et chèvre
45 min
Tartelette fine aux pommes
3h
Tarte fine aux pommes
2 godz. 25 min