Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Samosa Pastry
- 255 g plain flour, plus extra for dusting
- 3 Tbsp ghee
- 1 pinch fine sea salt
- 120 g water
Samosa Filling
- 260 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 1 pinch fine sea salt
- 1000 g water
- 100 g onions, quartered (approx. 1 onion)
- 15 g vegetable oil
- 1 ¼ tsp cumin seeds
- 20 g onion
- 50 g frozen peas
- 50 g frozen mixed vegetables
- 2 fresh green chillies, deseeded if desired
- 1 tsp garam masala
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut into rounds (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves
Finalisation
- water, for paper towels
- vegetable oil, for deep frying
- plain flour, for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 540.4 kJ / 129.2 kcal
- Protein
- 1.7 g
- Sacharidy
- 11.7 g
- Tuk
- 8.7 g
- Nasycený tuk
- 1.9 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 17.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Onion Bhaji
45min
Traditional Samosa
1 godz. 30 min
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM5)
1u.
Naan Bread with Onion and Cumin
1 godz. 30 min
Tikka Paste
1u.
Dal Makhani
9h 30 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Vegetable Samosa Filling
30 min
Spanish Tortilla
1u.
Stuffed Parathas
1 Std. 20 Min
Chicken Tikka
4 Std. 10 Min
Paneer Makhani
1u.