
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Zitronenkuchen
- 150 g Zucker
- 1 Zitrone nur Schale ohne weiße Teile (siehe Tipp)
- 2 Eier (Größe M)
- 230 g Milch
- 50 g Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Vanilleschote nur Mark
- 250 g Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Päckchen Backpulver (ca. 8 g)
- 1 Prise Salz
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 188 kcal / 788 kJ
- Protein
- 4 g
- Tuk
- 6 g
- Sacharidy
- 29 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Nasycený tuk
- 3.3 g
- Sodík
- 203 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kokosbusserl
25hod.
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1hod. 30min
Schneller Apfelkuchen
1hod. 30min
Germstrudel mit Walnussfüllung
2hod. 30min
Karottentorte mit Zuckerguss
3hod. 10min
Birnenkuchen mit Walnüssen
1hod.
Obstkuchen
1hod.
Erdbeer-Puddingkuchen
1hod.
Schoko-Vanille-Schnitte
4hod.
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2hod.
Ruckzuck-Muffins
30min
Schoko-Marmorgugelhupf
1hod. 40min