
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Budyń do kremu
- 750 g mleka w temp. pokojowej
- 80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
- 15 g mąki pszennej
Ciasto jasne
- 4 jajka
- 120 g cukru
- 220 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 80 g wody
- 80 g oleju
-
1
łyżeczka aromatu cytrynowego
nebo 1 łyżeczka aromatu waniliowego - 1 szczypta soli
Ciasto ciemne
- 4 jajka
- 120 g cukru
- 190 g mąki pszennej
- 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 80 g wody
- 80 g oleju
-
1
łyżeczka aromatu waniliowego
nebo 1 łyżeczka aromatu rumowego - 1 szczypta soli
Krem budyniowy i przełożenie
- 250 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 120 g cukru pudru
- 10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżka wódki (volitelně)
Polewa
- 200 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 263.3 kcal / 1101.8 kJ
- Protein
- 4.1 g
- Tuk
- 17.2 g
- Sacharidy
- 24.4 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Nasycený tuk
- 8.1 g
- Sodík
- 69 mg