Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 jabłka, duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- 200 g mąki pszennej
- 250 g mleka
- 2 jajka
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
nebo 4 łyżeczki cukru wanilinowego - ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (volitelně)
- olej, do smażenia
- cukier puder, do podania
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1304.1 kJ / 311.7 kcal
- Protein
- 10.6 g
- Sacharidy
- 56.3 g
- Tuk
- 5.1 g
- Nasycený tuk
- 2.2 g
- Vláknina
- 3.5 g
- Sodík
- 113.1 mg
Alternativní recepty
Racuchy na maślance
30 min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1 godz. 15 min
Mleczna zupa dyniowa z zacierkami (na słodko)
20min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45 min
Kisiel jabłkowy
10min
Borówki pod kruszonką
50min
Sernik panda
1h 30min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 Std. 55 Min