Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)

Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)

4.7 314 rating
Příprava 40min.
Celkový 2hod.
20 porcji

Suroviny

  • 460 g mąki krupczatki
  • 140 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 230 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 60 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2000 - 2100 g jabłek np. Szarej lub Złotej Renety, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego

Obtížnost

střední


Nutriční hodnoty na 1 porcję

Sodík 22.8 mg
Protein 3 g
Kalorie 1109.7 kJ / 265.2 kcal
Tuk 11.5 g
Vláknina 3.3 g
Nasycený tuk 6.9 g
Sacharidy 39.4 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...