Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Calda
- 200 g água
- 200 g açúcar
- 2 tiras de casca de laranja
- 2 tiras de casca de limão
- 1 pau de canela
- 1 estrela de anis
- 30 g Vinho do Porto
Rabanadas
- 1000 g leite
- 80 g açúcar
- 2 tiras de casca de limão
- 1 pau de canela
- 20 fatias de pão de forma seco, fatiado grosso (aprox. 800 g)
- 6 ovos batidos
- Óleo q.b. p/ fritar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 19 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Formigos
35min
Bolinhos de bacalhau
1h
Pataniscas de bacalhau
50min
Doce branco e doce amarelo da romaria
1h
Leite creme
25min
Papas de sarrabulho
1 Std. 25 Min
Aletria de coco
40min
Rabanadas a vapor
1h
Papas de sarrabulho à moda de Braga
1h 50 min.
Aletria de cortar à faca
35min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Bola de carne
1h 20min