Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 530 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 320 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
- 80 g śmietany, 18% tłuszczu
Masa makowa
- 200 g maku
- 180 g mleka, o zawartości 3,2% tłuszczu
- 140 g cukru
- 40 g miodu wielokwiatowego, płynnego
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1835.5 kJ / 438.7 kcal
- Protein
- 9.9 g
- Sacharidy
- 50.9 g
- Tuk
- 22.9 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 89 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Prosty makowiec
13h 15min
Red Velvet - ciasto buraczane
1h 30min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1h 25min
Ciasto herbaciane
1 Std. 15 Min
Sernik makowy z jabłkami
7h 40min
Ciasto ananasowe
55min
Świąteczny piernik
1h 25min
Babka makowa
1 Std. 20 Min
Ciasto migdałowe
1 Std. 15 Min
Ciasto z jabłkami
1 Std. 20 Min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8h