Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pavlova
- 330 g white sugar
- 250 g egg whites (approx. 8 egg whites), room temperature
- 1 pinch cream of tartar
- 1 tsp white vinegar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp cornflour
- 2 tsp ground ginger
Toffee syrup
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 130 g double cream
- 100 g brown sugar
Mascarpone cream
- 100 g gingerbread biscuits, or gingernut biscuits
- 350 g pouring (whipping) cream
- 250 g mascarpone cheese
- 1 - 2 tsp ground ginger
- 2 bananas, peeled and cut into slices, for garnishing
- 2 nectarines, stones removed and cut into slices, for garnishing (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1996 kJ / 475 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 50 g
- Tuk
- 29 g
- Nasycený tuk
- 18.5 g
- Vláknina
- 1.2 g
- Sodík
- 188.4 mg
Alternativní recepty
Cranberry and rosemary chutney
40 Min
Black forest pavlova stack
5h 30 min
Classic chocolate fudge
3 Std. 10 Min
White chocolate fudge
3 Std. 10 Min
Coconut lime spritzer
5 min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1 Std.
Red and green Christmas shortbread
2 Std. 20 Min
Spiced cherry brioche wreath
2 Std. 20 Min
Chocolate brownie trifle
6 godz.
Gingerbread biscuits
2 Std. 20 Min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1 Std.
Almond addiction
1 Std.