Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
油辣子
- 80 克 洋葱 ,切块
- 80 克 大葱 ,切段
- 30 克 香菜 ,切段
- 1 个 八角
- 1 片 桂皮
- 1 片 香叶
- 20 克 姜 ,切片
- 3 克 花椒
- 3 克 茴香籽
- 400 克 菜籽油
- 150 克 干辣椒碎 ,选用甘谷辣椒面
- 50 克 白芝麻
麻辣烫
- 3 片 姜
- 2 根 葱 ,切段
- 3 支 干辣椒 ,切段
- 1 小撮 茴香籽
- 1 片 香叶
- 1 个 八角
- 1 根 桂皮
- 1 颗 草果
- 100 克 火锅底料 ,清油底料
- 1 块 鸡高汤块
- 1200 克 水
- 20 克 生抽
- 5 克 糖
- 20 克 蚝油
- 5 克 盐
- 150 克 肥牛片
- 50 克 娃娃菜 ,切段
- 50 克 金针菇
- 4 朵 新鲜香菇 ,一切二
- 50 克 生豆皮 ,切条
- 100 克 粉丝 ,选择定西宽粉
- 50 克 新鲜黑木耳 ,切小朵
- 50 克 土豆 ,去皮,切片
- 适量 花生仁 ,装饰用
- Nutriční hodnoty
- na 1 人份
- Kalorie
- 5998.8 kJ / 1433.8 kcal
- Protein
- 41.7 g
- Sacharidy
- 142.3 g
- Tuk
- 93.6 g
- Nasycený tuk
- 11 g
- Vláknina
- 50.5 g
- Sodík
- 2480.4 mg