Říkal někdo slovo „zmrzlina“? Máme pro vás tipy a doporučení – krémové, lehké, ovocné, a dokonce i zmrzliny bez mléka. Vítejte v nejlepší zmrzlinárně tohoto léta – Cookidoo®!
Přidávání kousků surovin a chutí
Abyste dosáhli co nejlepších výsledků, přidávejte suroviny jako vanilkový extrakt nebo čokoládu přímo do zmrzlinového základu, zatímco kousky surovin, například sušenky nebo oříšky, přidávejte těsně předtím, než zmrzlinu zmrazíte.
Příprava krémovějších zmrzlin
• Čím více tuku (krému), tím jemnější a krémovější vaše zmrzlina bude.
• Tekutá sladidla, např. med, kukuřičný sirup nebo glukóza, zmrzlině zajistí krémovější a stabilnější strukturu.
• Jemnější struktury a intenzivnější chutě dosáhnete také s pomocí trošky alkoholu, např. ovocného likéru nebo vodky.
• Abyste dosáhli jemnější konzistence, zmrzlinu zmrazte v mělké nádobě zakryté plastovým obalem.