20 zmrzlin, které musíte zkusit

Říkal někdo slovo „zmrzlina“? Máme pro vás tipy a doporučení – krémové, lehké, ovocné, a dokonce i zmrzliny bez mléka. Vítejte v nejlepší zmrzlinárně tohoto léta – Cookidoo®!

Do kornoutku, sušenky nebo do poháru?

Ideální program na přípravu zmrzliny

Program Zahušťování TM6

Mnoho zmrzlin se vyrábí z krémového základu, který tvoří vejce, mléko a cukr. Chcete-li dosáhnout ještě krémovějšího a jemnějšího výsledku, použijte na přípravu perfektního krémového základu program Zahušťování. Abyste zahustili svůj krémový základ (vaječný či citrónový), nastavte teplotu na 80 °C.

Vyzkoušejte naše jedinečné a maximálně krémové zmrzliny na vaječném krémovém základu

Nejnovější trendy v přípravě zmrzlin

Tento rok letí zmrzliny pro speciální diety, počínaje zmrzlinami bez mléka a konče zmrzlinami bez cukru. Na popularitě získávají i nostalgické příchutě z našeho dětství (popcorn, karamel, burákové máslo a želé). Do popředí se dostávají také slané a dobrodružné příchutě, jako červená řepa, a texturované zmrzliny (smíchané např. se sušenkami, čokoládou nebo karamelem).

Kopeček mého dětství, prosím!

Jak naservírovat perfektní kopeček zmrzliny

Nesnažte se naběračku zarýt co nejhlouběji do zmrzliny. Zmrzlinu hladce nabírejte po povrchu, a vytvořte tak dokonalý kopeček!

Dva kopečky něčeho lahodně veganského, prosím!

Tipy, jak dát zmrzlině perfektní strukturu

Přidávání kousků surovin a chutí
Abyste dosáhli co nejlepších výsledků, přidávejte suroviny jako vanilkový extrakt nebo čokoládu přímo do zmrzlinového základu, zatímco kousky surovin, například sušenky nebo oříšky, přidávejte těsně předtím, než zmrzlinu zmrazíte.

Příprava krémovějších zmrzlin
• Čím více tuku (krému), tím jemnější a krémovější vaše zmrzlina bude.
• Tekutá sladidla, např. med, kukuřičný sirup nebo glukóza, zmrzlině zajistí krémovější a stabilnější strukturu.
• Jemnější struktury a intenzivnější chutě dosáhnete také s pomocí trošky alkoholu, např. ovocného likéru nebo vodky.
• Abyste dosáhli jemnější konzistence, zmrzlinu zmrazte v mělké nádobě zakryté plastovým obalem.

Osvěžující ovocné zmrzliny pro horké dny

Další inspiraci naleznete v našich zmrzlinových receptech.

Osvěžte se