Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 gramů zralých banánů, na plátky (1 cm)
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 - 3 polévkové lžíce hnědého cukru
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 140 gramů krupicového cukru
- 4 žloutky
- 410 gramů mléka
- 1 vanilkový lusk, jen vyškrábnutá dřeň
- ¼ čajové lžičky soli
- 580 gramů smetany, min. 33 % tuku
- espresso
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 934.7 kJ / 223.4 kcal
- Protein
- 2.4 g
- Sacharidy
- 17.5 g
- Tuk
- 16.7 g
- Nasycený tuk
- 10.1 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 63.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rajčatový džem
50 min
Jablkovo - mrkvový salát
10min
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13u. 30min
Angreštový vrstvený dezert
25 min
Salát z červeného zelí a hrušek s koriandrem
5min
Pražské vejce podávané na večírcích Adiny Mandlové
20 min
Hrášková kaše
13min
Houbová směs na rychlou polévku
10min
Dušená rebarbora s tvarohovým krémem
25 min
Salát z červeného zelí s gorgonzolou a fíky
10min
Zelené smoothie s banánem a arašídovým máslem
5min
Šípkový sirup
24 godz. 30 min