Zařízení & příslušenství
Zmrzlina z gorgonzoly s karamelizovanými hruškami a ořechy
Příprava 5min.
Celkový 14hod. 15min.
6 porcí
Suroviny
-
180 gramů krupicového cukru
-
4 žloutky
-
150 gramů gorgonzoly na kousky
-
420 gramů plnotučného mléka
-
200 gramů smetany, min. 30 % tuku
-
2 - 3 špetky soli
-
20 gramů másla
-
400 gramů hrušek (např. Corella, Williams), bez jádřince, na kousky (3,5 cm)
-
20 - 30 gramů brandy
-
2 - 3 špetky mletého kardamomu
-
2 - 3 špetky mletého nového koření (volitelně)
-
vlašské ořechy (volitelně) nasekané
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Sodík
383.8 mg
Protein
10 g
Kalorie
1949.7 kJ /
466 kcal
Tuk
27.6 g
Vláknina
2.1 g
Nasycený tuk
16.6 g
Sacharidy
45.4 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Zahušťování na TM6
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Špenátové lívance s přelivem z gorgonzoly
1hod.
Toustové rolky s arašídovým máslem a restovanými jablky
25min.
Čokoládová rakev (bez lepku)
1hod. 5min.
Smoothie bowl z červené řepy s pomerančovou šťávou
10min.
Pastináková polévka s dýní a jablky
45min.
Chawan mushi (japonský předkrm)
35min.
Sněhová cesta
6min.
Čokoládový dort s čokoládovým krémem
1hod.
Pavlova s domácím vaječným likérem
13hod.
Vánoční dort se sněhovými vločkami
4hod.
Lassi s kokosovým mlékem
5min.
Čočka na kari s dýní v páře
1hod. 15min.