Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 250 g mąki pszennej
- 150 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 200 g świeżego sera owczego (bundzu), pokrojonego na kawałki
- 200 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
- 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 50 g żurawiny, suszonej
- sól, do smaku (opcjonalnie)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3291 kJ / 786.6 kcal
- Protein
- 27.1 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 57.2 g
- Nasycený tuk
- 36.2 g
- Vláknina
- 1.7 g
- Sodík
- 971.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 Std. 40 Min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Tarta z serem pleśniowym
1h 35min
Quiche z pieczarkami
1 Std. 40 Min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 45 Min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 Std. 40 Min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 Std. 40 Min
Mini tarty
1 Std. 45 Min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 Std. 40 Min
Sos salvitxada
1 Std. 25 Min
Tarta prowansalska
1hod. 15min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1h 50min