Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa lêveda
- 50 g água
-
5
g fermento de padeiro fresco
nebo ½ c. chá de fermento de padeiro seco - 50 g farinha tipo 65
Pão
- 230 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
nebo 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65
- 30 g açúcar mascavado
- 1 c. chá de sal
- Óleo q.b. p/ untar
- Sêmola q.b. p/ polvilhar
- 30 g manteiga
Recheio
- 5 g coco ralado
- 15 g açúcar amarelo
- 2 c. chá de canela em pó
- 50 g amêndoa torrada
- 50 g avelã torrada
- 100 g maçã Granny Smith cortada em pedaços
- 100 g ameixa seca s/ caroço partida em pedaços pequenos
Glacé
- 60 g mel
- 20 g sumo de limão
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 284 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 47 g
- Tuk
- 8 g
Alternativní recepty
Pão de milho
1h 20min
Pão de sementes de papoila, laranja e figos
2h
Pãezinhos recheados com cogumelos
1h 20min
Bolo de polenta
1h
Sorvete de pêssego e leite de coco
7h
Pão de iogurte
50min
Pães de centeio
2h 10min
Argola de sementes de papoila com manteiga de limão
1 Std. 25 Min
Pão da terra
1h 35min
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Bolo de chocolate e avelã com praliné
40min
Bolo molhado de nozes e tâmaras
1h 15min