Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Strawberry and Champagne jam
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 20 g lemon juice
- 270 g strawberries (over ripe strawberries are preferred)
- 100 g white sugar
- 100 g champagne
Roasted strawberries
- 500 g strawberries, hulled and cut into halves
- 75 g champagne
- 10 g caster sugar
Sponge
- butter, for greasing
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp cream of tartar
- 80 g cornflour
- 30 g plain flour
- 130 g caster sugar
- 4 eggs, separated and at room temperature
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 tbsp hot water
- 300 g pouring (whipping) cream
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 986.1 kJ / 234.8 kcal
- Protein
- 3.7 g
- Sacharidy
- 32.2 g
- Tuk
- 10.3 g
- Nasycený tuk
- 5.9 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 92 mg
Alternativní recepty
Gravity cake
2h
Bee sting cake
6h 50min
L&P cheesecake
4 Std.
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 Std. 35 Min
Berry and red wine trifle
4 Std. 50 Min
Lime meringue tartlets
2 Std. 40 Min
Cucumber soup with prawn skewers
Žádné hodnocení
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3h
Honey crème caramels
25 Std. 55 Min
Berry marshmallow slice
2h 30min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Baked cheesecake
2h 55min