Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm), plus extra shavings for garnishing
- 1220 g water
- 300 g pumpkin flesh, diced (1 cm)
- 1 Tbsp extra virgin olive oil
- 1 ½ - 2 tsp fine sea salt, plus extra, to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 30 g shallot, halved
- 100 g bacon lardons, smoked
- 40 g unsalted butter
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
-
1
Tbsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
nebo ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) -
60
g frozen green peas
nebo 60 g fresh green peas - fresh flat-leaf parsley leaves, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Sacharidy
- 47.2 g
- Tuk
- 12.4 g
- Vláknina
- 2.4 g
Alternativní recepty
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45min
Pumpkin Quiche
2h 5min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30min
Pumpkin risotto with bacon
25 min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Springtime Risotto
55min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min
Courgette and Feta Risotto
30min
Fennel Risotto
35 Min