Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Nadzienie
- 200 g wody, wrzącej
- 2 figi, suszone, bez twardych końcówek, pokrojone na kawałki
- 1 łyżeczka liści tymianku, świeżych, drobno pokrojonych
- 300 g sera koziego, twarogowego, pokrojonego na kawałki
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Ptysie
- 150 g wody
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 szczypty soli
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
- miód, do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 390.8 kJ / 93.4 kcal
- Protein
- 3.6 g
- Sacharidy
- 4.6 g
- Tuk
- 6.7 g
- Nasycený tuk
- 4.2 g
- Vláknina
- 0.2 g
- Sodík
- 79.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ptysie
2 Std. 15 Min
Pieczarki nadziewane
1 Std.
Ptysie z musem z zielonego groszku
2 Std.
Mini ptysie serowe (Gougères)
1 Std.
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50min
Polędwica à la Wellington
2h 10 min
Warzywa w tempurze
1 Std.
Terrina z łososia i ricotty
4 Std. 35 Min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 Std. 15 Min
Mini tarty
1 Std. 45 Min
Koktajl z krewetek
45 Min
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
1 Std. 45 Min