Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 15 gramů čerstvého droždí
- 40 gramů medu
- 125 gramů mléka
- 250 gramů polohrubé mouky, plus extra na podsypání
- 60 gramů másla, plus extra na vymazání formy
- 2 žloutky
- 1 špetku soli
Náplň
- 200 gramů vlašských ořechů
- 50 gramů mléka, vařicího
- 100 gramů medu
- 1 žloutek
- 1 čajovou lžičku mleté skořice (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 12 plátků
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Protein
- 6.37 g
- Sacharidy
- 28.71 g
- Tuk
- 15.97 g
- Vláknina
- 1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Citrónovo-makový koláč (bezlepkový)
1h 15min
Jablečný závin
1h 20 min
Piškot se srdíčkem
3h
Perníkový knedlík se švestkovou omáčkou
55 min
Špaldový koláč s rebarborou a zázvorem
1h 20 min
Kynutá bábovka plněná jogurtem
2 godz.
Ořechovo-kávový moučník
1 Std. 10 Min
Čokoládovo-povidlový koláč z pohankové mouky
1 Std. 10 Min
Kynutá bábovka s polevou
2 Std. 50 Min
Ořechový závin
2 Std. 50 Min
Kynutý švestkový koláč na plech
1h 25min
Makový závin
1h 50 min