Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La macération des pruneaux (la veille)
- 500 g de pruneaux dénoyautés
- 400 g d'eau
- 1 sachet de thé à la vanille
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 30 g de rhum blanc (volitelně)
La pâte feuilletée et la préparation aux pruneaux (le jour même)
- 80 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 150 g de beurre doux, préalablement congelé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 75 g d'eau, très froide
- 1 jaune d'œuf
- 10 g de lait
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1759 kJ / 420 kcal
- Protein
- 3.8 g
- Sacharidy
- 63.5 g
- Tuk
- 16.9 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Beignets aux pommes
1 Std. 20 Min
Minibûche cerise amarena
40min
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Tarte aux poires séchées du Toggenbourg
Žádné hodnocení
Gâteau de Pâques
1 Std. 45 Min
Galette à l'ananas et au rhum
1sa 10 dk
Tourtière aux pruneaux
55min
Galette des rois aux poires et aux raisins
1 godz. 50 min
Kougelhof cerise-pâte d'amande à la vapeur
1 Std. 30 Min
Tarte feuilletée pomme-raisin sans sucre ajouté
2 Std.
Fenetra de Toulouse
1 Std. 30 Min
Quatre-quarts aux poires
55min