Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 140 g Milch
- 80 g Feinkristallzucker und 4 EL zum Wälzen
- 20 g frische Germ
- 95 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 2 Eidotter
- 1 Ei
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipps)
- 2 TL Zimt, gemahlen
-
400 - 700
g Butterschmalz, zum Ausbacken
nebo 400 - 700 g Rapsöl, zum Ausbacken
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 364 kJ / 87 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 5 g
- Vláknina
- 0.4 g
Alternativní recepty
Mohnnudeln
1h 30 min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Topfengolatschen
50min
Topfenpalatschinken
1h 30 min
Eisweintascherl
1h 20 min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40 min
Kardinalschnitten
3h
Sonntags-Striezel
2h 15 min
Schnelle Biskuitroulade
30 min
Bananenschnitten
3h