Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbteig
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 220 g Butter, in Stücken
- 120 g Staubzucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Eidotter, groß
Cremefüllung
- 40 g Mandeln
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 80 g Staubzucker
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 2 TL Orangenschale, gerieben
Fertigstellung und Glasur
- Weizenmehl, glatt, für die Arbeitsfläche
- 300 g Wasser
- 200 g Schokoglasur, im Becher (Plastikdeckel entfernt, Alufolie verschlossen)
- Zuckerperlen, zur Dekoration
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Protein
- 1 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 0.6 g
Alternativní recepty
Linzerkipferl
1óra 50p
Süße Brotlaibe
2óra 20p
Kokoskuppeln
2óra 50p
Punschkrapferl
1 Std. 5 Min
Weiße Pariser Spitzen
12h
Brabanter Knöpfe
1 godz. 30 min
Kokosbusserl
1 Std. 20 Min
Linzer Augen
2h 10min
Malakofftorte
10hod. 20min
Kardinalschnitten
3 Std.
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Eva's Sachertorte
1 godz. 40 min