Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Torta salata
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 270 g di farina tipo 00
- 100 g di olio di oliva
- 60 g di acqua
- 8 - 10 foglie di basilico fresche, a piacere
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di cipolle in quarti
- 30 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 300 g di filetti di petto di pollo, senza pelle, a dadini (2 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 60 g di Feta (formaggio greco)
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 10 foglie di basilico fresche spezzettate, per decorare
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 28 g
- Tuk
- 28 g
- Vláknina
- 2.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Wurstel e patate speziate
1 Std. 5 Min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1 Std.
Torta salata tricolore
1 Std. 20 Min
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1 Std. 10 Min
Tortino di pollo
30 Min
Canapè al prosciutto Serrano
40 Min
Verdure gratinate con panure di anacardi (vegan)
1 Std.
Triangoli di sfoglia agli spinaci e Roquefort
40 Min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 Std. 30 Min
Quiche ai pomodorini
1 Std.
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40 Min
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35 Min