Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
TM6 TM5

Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake

3.9 (7 hodnocení)

Suroviny

Lemon Curd

  • 1 lemon, thin peelings of skin and 35 g juice
  • 75 g granulated sugar
  • 50 g unsalted butter, diced
  • 2 egg yolks, from large eggs

Sponge

  • 1 lemon, thin peelings of skin only
  • 175 g caster sugar
  • 175 g unsalted butter, soft
  • 175 g self-raising flour
  • 3 large eggs
  • 1 tsp baking powder
  • 1 pinch fine sea salt

Flavourings

  • pink food colouring gel
  • 1 tsp lemon juice
  • 2 Tbsp poppy seeds

Assembly

  • 320 g marzipan, homemade

Decoration

  • 50 g icing sugar, plus extra for dusting
  • 1 - 2 tsp lemon juice, to taste
  • edible cake decorations

Nutriční hodnoty
na 1 slice
Kalorie
3030 kJ / 724 kcal
Protein
10.4 g
Sacharidy
83.6 g
Tuk
38.7 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty