Klasický maďarský guláš

Klasický maďarský guláš

4.8 135 hodnocení
Příprava 10min.
Celkový 1hod. 45min.
8 porcí

Suroviny

  • 3 stroužky česneku
  • 3 snítky čerstvé petržele omyté a osušené
  • 3 snítky čerstvé majoránky omyté a osušené
  • 1 vrchovatou čajovou lžičku kmínu drceného
  • 2 čajové lžičky citrónové kůry nejlépe bio
  • 450 gramů cibule na čtvrtky
  • 30 gramů olivového oleje
  • 30 gramů rajčatového protlaku
  • 800 gramů hovězího masa na guláš na kousky (1x1 cm)
  • 10 gramů hořčice plnotučné
  • 20 gramů červené papriky, sladké
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 špetky pepře, černého, mletého
  • 150 gramů červeného vína
  • 250 gramů vody
  • 1 masový bujón, kostku (pro 0,5 l)
    1 vrchovatou čajovou lžičku dochucovací pasty
  • 200 gramů brambor oloupaných, na kousky (2x2 cm)
  • 100 gramů mrkve na kolečka (0.5 cm)
  • 100 gramů zelené papriky zbavené semínek, nakrájené na plátky

Nutriční hodnoty na 1 porce

Kalorie 208 kcal / 870 kJ
Protein 24.3 g
Tuk 6.6 g
Sacharidy 13.7 g
Vláknina 3.9 g

Líbí se ti co vidíš?

Tento recept a více než 100 000 čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do naší 30denní bezplatné zkušební verze a objevte svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se Vám také líbit...