
Zařízení & příslušenství
Klasický maďarský guláš
Příprava 10min
Celkový 1hod. 45min
8 porcí
Suroviny
-
stroužky česneku3
-
čerstvé petržele omyté a osušené3 snítky
-
čerstvé majoránky omyté a osušené3 snítky
-
kmínu drceného1 vrchovatou čajovou lžičku
-
citrónové kůry nejlépe bio2 čajové lžičky
-
cibule na čtvrtky450 gramů
-
olivového oleje30 gramů
-
rajčatového protlaku30 gramů
-
hovězího masa na guláš na kousky (1x1 cm)800 gramů
-
hořčice plnotučné10 gramů
-
červené papriky, sladké20 gramů
-
soli2 čajové lžičky
-
pepře, černého, mletého2 špetky
-
červeného vína150 gramů
-
vody250 gramů
-
masový bujón, kostku (pro 0,5 l)1
-
brambor oloupaných, na kousky (2x2 cm)200 gramů
-
mrkve na kolečka (0.5 cm)100 gramů
-
zelené papriky zbavené semínek, nakrájené na plátky100 gramů
Nutriční hodnoty na 1 porce
Kalorie
208 kcal /
870 kJ
Protein
24.3 g
Tuk
6.6 g
Sacharidy
13.7 g
Vláknina
3.9 g