Klasický maďarský guláš
TM5 TM6

Klasický maďarský guláš

4.8 (117 hodnocení)

Suroviny

  • 3 stroužky česneku
  • 3 snítky čerstvé petržele, omyté a osušené
  • 3 snítky čerstvé majoránky, omyté a osušené
  • 1 vrchovatou čajovou lžičku kmínu drceného
  • 2 čajové lžičky citrónové kůry, nejlépe bio
  • 450 gramů cibule na čtvrtky
  • 30 gramů olivového oleje
  • 30 gramů rajčatového protlaku
  • 800 gramů hovězího masa na guláš na kousky (1x1 cm)
  • 10 gramů hořčice, plnotučné
  • 20 gramů červené papriky, sladké
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 špetky pepře, černého, mletého
  • 150 gramů červeného vína
  • 250 gramů vody
  • 1 masový bujón, kostku (pro 0,5 l)
    nebo 1 vrchovatou čajovou lžičku dochucovací pasty
  • 200 gramů brambor, oloupaných, na kousky (2x2 cm)
  • 100 gramů mrkve, na kolečka (0.5 cm)
  • 100 gramů zelené papriky, zbavené semínek, nakrájené na plátky

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
870 kJ / 208 kcal
Protein
24.3 g
Sacharidy
13.7 g
Tuk
6.6 g
Vláknina
3.9 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty