Zařízení & příslušenství
Klasický maďarský guláš
Příprava 10min.
Celkový 1hod. 45min.
8 porcí
Suroviny
-
3 stroužky česneku
-
3 snítky čerstvé petržele omyté a osušené
-
3 snítky čerstvé majoránky omyté a osušené
-
1 vrchovatou čajovou lžičku kmínu drceného
-
2 čajové lžičky citrónové kůry nejlépe bio
-
450 gramů cibule na čtvrtky
-
30 gramů olivového oleje
-
30 gramů rajčatového protlaku
-
800 gramů hovězího masa na guláš na kousky (1x1 cm)
-
10 gramů hořčice plnotučné
-
20 gramů červené papriky, sladké
-
2 čajové lžičky soli
-
2 špetky pepře, černého, mletého
-
150 gramů červeného vína
-
250 gramů vody
-
1 vrchovatou čajovou lžičku dochucovací pasty1 masový bujón, kostku (pro 0,5 l)
-
200 gramů brambor oloupaných, na kousky (2x2 cm)
-
100 gramů mrkve na kolečka (0.5 cm)
-
100 gramů zelené papriky zbavené semínek, nakrájené na plátky
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porce
Protein
24.3 g
Kalorie
870 kJ /
208 kcal
Tuk
6.6 g
Vláknina
3.9 g
Sacharidy
13.7 g
Líbí se ti co vidíš?
Tento recept a více než 100 000 čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1hod. 30min.
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2hod. 45min.
Španělské ptáčky s knedlíkem
1hod. 40min.
Šťavnatý kořeněný jehněčí guláš s kumquatem
1hod. 5min.
Guláš se středozemní zeleninou
1hod. 30min.
Paprikový guláš na červeném víně
1hod. 25min.
Hovězí svíčková a žampióny s květákovým salátem
45min.
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
1hod. 25min.
Guláš z vepřové panenky
40min.
Gulášová polévka se zeleninou
1hod. 15min.
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1hod.
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1hod. 30min.