
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 stroužky česneku
- 3 snítky čerstvé petržele omyté a osušené
- 3 snítky čerstvé majoránky omyté a osušené
- 1 vrchovatou čajovou lžičku kmínu drceného
- 2 čajové lžičky citrónové kůry nejlépe bio
- 450 gramů cibule na čtvrtky
- 30 gramů olivového oleje
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 800 gramů hovězího masa na guláš na kousky (1x1 cm)
- 10 gramů hořčice plnotučné
- 20 gramů červené papriky, sladké
- 2 čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 150 gramů červeného vína
- 250 gramů vody
-
1
masový bujón, kostku (pro 0,5 l)
nebo 1 vrchovatou čajovou lžičku dochucovací pasty - 200 gramů brambor oloupaných, na kousky (2x2 cm)
- 100 gramů mrkve na kolečka (0.5 cm)
- 100 gramů zelené papriky zbavené semínek, nakrájené na plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 208 kcal / 870 kJ
- Protein
- 24.3 g
- Tuk
- 6.6 g
- Sacharidy
- 13.7 g
- Vláknina
- 3.9 g
Alternativní recepty
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2hod. 20min
Sladkokyselá, pomalu vařená vepřová žebírka
2hod. 25min
Pomalu vařené jehněčí po středomořsku
6hod. 45min
Guláš palermo s gnocchi
1hod. 25min
Zelný hrnec s vepřovým masem
50min
Kapustnica
1hod. 15min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1hod. 40min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1hod. 35min
Gulášová polévka se zeleninou
1hod. 15min
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
1hod. 25min
Guláš z vepřové panenky
40min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1hod. 30min