![Klasický maďarský guláš Klasický maďarský guláš](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FDC6DE51-CC06-4B64-93B1-6C39303E2D62/Derivates/77043FA7-0C85-4653-A9CF-E46257BD524B.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 stroužky česneku
- 3 snítky čerstvé petržele, omyté a osušené
- 3 snítky čerstvé majoránky, omyté a osušené
- 1 vrchovatou čajovou lžičku kmínu drceného
- 2 čajové lžičky citrónové kůry, nejlépe bio
- 450 gramů cibule na čtvrtky
- 30 gramů olivového oleje
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 800 gramů hovězího masa na guláš na kousky (1x1 cm)
- 10 gramů hořčice, plnotučné
- 20 gramů červené papriky, sladké
- 2 čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře, černého, mletého
- 150 gramů červeného vína
- 250 gramů vody
-
1
masový bujón, kostku (pro 0,5 l)
nebo 1 vrchovatou čajovou lžičku dochucovací pasty - 200 gramů brambor, oloupaných, na kousky (2x2 cm)
- 100 gramů mrkve, na kolečka (0.5 cm)
- 100 gramů zelené papriky, zbavené semínek, nakrájené na plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Sacharidy
- 13.7 g
- Tuk
- 6.6 g
- Vláknina
- 3.9 g
Alternativní recepty
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40min
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
1u. 25min
Šťavnatý kořeněný jehněčí guláš s kumquatem
1 godz. 5 min
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
2h
Vepřové maso s houbami na víně
1h 50min
Gulášová polévka deluxe
2h
Dušené hovězí stew
1 Std. 40 Min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2 Std. 45 Min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1 Std. 35 Min
Gulášová polévka se zeleninou
1u. 15min
Guláš z vepřové panenky
40min