Zařízení & příslušenství
Moravské koláče
Příprava 2hod. 30min.
Celkový 3hod.
36 kusů
Suroviny
Těsto:
-
1 kostka čerstvého droždí (42 gramů)
-
120 gramů cukru
-
250 gramů mléka
-
500 gramů hladké mouky
-
150 gramů másla
-
3 žloutky
-
1 - 2 čajové lžičky soli nebo dle chuti
-
1 polévková lžíce rumu
-
1 čajová lžička citrónové šťávy
Tvarohová náplň:
-
500 gramů tvarohu na pečení
-
4 balíčky vanilkového cukru
-
2 polévkové lžíce rumu
-
1 žloutek
-
citrónová kůra, strouhaná z jednoho bio citrónu
Maková náplň:
-
120 gramů máku
-
15 gramů másla
-
40 gramů cukru
-
150 gramů mléka
-
1 polévková lžíce rumu
-
citrónová kůra z jednoho bio citrónu
Drobenka a dokončení
-
100 gramů polohrubé mouky
-
100 gramů másla na kousky
-
50 gramů cukru
-
1 vejce rozšlehané, na potření koláčků
-
rozinky na ozdobu
-
mandle, loupané napůl, na ozdobu
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 36 kusů
Protein
194.1 g
Kalorie
32827 kJ /
7841 kcal
Tuk
368 g
Vláknina
60 g
Sacharidy
844.4 g
Líbí se ti co vidíš?
Tento recept a více než 100 000 čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Houskové knedlíky
50min.
Ovocné knedlíky na páře
1hod. 40min.
Vánočka
1hod. 30min.
Žloutkové věnečky
1hod. 30min.
Makový závin
1hod. 50min.
Tvarohové koláčky (kynuté)
1hod.
Koblihy
1hod. 30min.
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1hod. 30min.
Kynutý borůvkový koláč
1hod. 50min.
Borůvkové knedlíky
1hod. 40min.
Povidlové buchty
2hod. 10min.
Houskové knedlíky
50min.