Zařízení & příslušenství
Moravské koláče
Příprava 2hod. 30min.
Celkový 3hod.
36 kusů
Suroviny
Těsto:
-
1 kostka čerstvého droždí (42 gramů)
-
120 gramů cukru
-
250 gramů mléka
-
500 gramů hladké mouky
-
150 gramů másla
-
3 žloutky
-
1 - 2 čajové lžičky soli nebo dle chuti
-
1 polévková lžíce rumu
-
1 čajová lžička citrónové šťávy
Tvarohová náplň:
-
500 gramů tvarohu na pečení
-
4 balíčky vanilkového cukru
-
2 polévkové lžíce rumu
-
1 žloutek
-
citrónová kůra, strouhaná z jednoho bio citrónu
Maková náplň:
-
120 gramů máku
-
15 gramů másla
-
40 gramů cukru
-
150 gramů mléka
-
1 polévková lžíce rumu
-
citrónová kůra z jednoho bio citrónu
Drobenka a dokončení
-
100 gramů polohrubé mouky
-
100 gramů másla na kousky
-
50 gramů cukru
-
1 vejce rozšlehané, na potření koláčků
-
rozinky na ozdobu
-
mandle, loupané napůl, na ozdobu
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 36 kusů
Protein
194.1 g
Kalorie
32827 kJ /
7841 kcal
Tuk
368 g
Vláknina
60 g
Sacharidy
844.4 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Ovocné knedlíky na páře
1 godz. 40 min
Borůvkové knedlíky
1 godz. 40 min
Makovo-meruňkový věnec
1 godz. 30 min
Piškotová roláda s citrónovým krémem
3 godz.
Ořechový závin
2 godz. 50 min
Koblihy
1 godz. 30 min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1 godz. 30 min
Vánočka
1 godz. 30 min
Žloutkové věnečky
1 godz. 30 min
Povidlové buchty
2 godz. 10 min
Kynutý borůvkový koláč
1 godz. 50 min
Houskové knedlíky
50 min