Zařízení & příslušenství
Moravské koláče
Příprava 2hod. 30min
Celkový 3hod.
36 kusů
Suroviny
Těsto:
-
čerstvého droždí (42 gramů)1 kostka
-
cukru120 gramů
-
mléka250 gramů
-
hladké mouky500 gramů
-
másla150 gramů
-
žloutky3
-
soli nebo dle chuti1 - 2 čajové lžičky
-
rumu1 polévková lžíce
-
citrónové šťávy1 čajová lžička
Tvarohová náplň:
-
tvarohu na pečení500 gramů
-
vanilkového cukru4 balíčky
-
rumu2 polévkové lžíce
-
žloutek1
-
citrónová kůra, strouhaná z jednoho bio citrónu
Maková náplň:
-
máku120 gramů
-
másla15 gramů
-
cukru40 gramů
-
mléka150 gramů
-
rumu1 polévková lžíce
-
citrónová kůra z jednoho bio citrónu
Drobenka a dokončení
-
polohrubé mouky100 gramů
-
másla na kousky100 gramů
-
cukru50 gramů
-
vejce rozšlehané, na potření koláčků1
-
rozinky na ozdobu
-
mandle, loupané napůl, na ozdobu
Nutriční hodnoty na 36 kusů
Kalorie
7841 kcal /
32827 kJ
Protein
194.1 g
Tuk
368 g
Sacharidy
844.4 g
Vláknina
60 g
Líbí se ti co vidíš?
Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se Vám také líbit...
Kynutý borůvkový koláč
1hod. 50min
Jahodový džem
1hod. 5min
Makovo-meruňkový věnec
1hod. 30min
Houskové knedlíky
50min
Ovocné knedlíky na páře
1hod. 40min
Vánočka
1hod. 30min
Vánoční (adventní) věnec 2016
1hod.
Žloutkové věnečky
1hod. 30min
Povidlové buchty
2hod. 10min
Tvarohové koláčky (kynuté)
1hod.
Loupáky s mákem
1hod. 30min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1hod. 30min