Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto:
- 1 kostka čerstvého droždí (42 gramů)
- 120 gramů cukru
- 250 gramů mléka
- 500 gramů hladké mouky
- 150 gramů másla
- 3 žloutky
- 1 - 2 čajové lžičky soli, nebo dle chuti
- 1 polévková lžíce rumu
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
Tvarohová náplň:
- 500 gramů tvarohu, na pečení
- 4 balíčky vanilkového cukru
- 2 polévkové lžíce rumu
- 1 žloutek
- citrónová kůra, strouhaná z jednoho bio citrónu
Maková náplň:
- 120 gramů máku
- 15 gramů másla
- 40 gramů cukru
- 150 gramů mléka
- 1 polévková lžíce rumu
- citrónová kůra z jednoho bio citrónu
Drobenka a dokončení
- 100 gramů polohrubé mouky
- 100 gramů másla, na kousky
- 50 gramů cukru
- 1 vejce rozšlehané, na potření koláčků
- rozinky na ozdobu
- mandle, loupané napůl, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 36 kusů
- Kalorie
- 32827 kJ / 7841 kcal
- Protein
- 194.1 g
- Sacharidy
- 844.4 g
- Tuk
- 368 g
- Vláknina
- 60 g
Alternativní recepty
Makovo-meruňkový věnec
1h 30min
Koblihy
1h 30min
Vánočka
1h 30min
Povidlové buchty
2hod. 10min
Ovocné knedlíky na páře
1hod. 40min
Kynutý borůvkový koláč
1h 50min
Ořechový závin
2h 50min
Houskové knedlíky
50 Min
Borůvkové knedlíky
1hod. 40min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1h 30min
Makový závin
1h 50min
Žloutkové věnečky
1h 30min