Zařízení & příslušenství
Moravské koláče
Příprava 2hod. 30min
Celkový 3hod.
36 kusů
Suroviny
Těsto:
-
čerstvého droždí (42 gramů)1 kostka
-
cukru120 gramů
-
mléka250 gramů
-
hladké mouky500 gramů
-
másla150 gramů
-
žloutky3
-
soli nebo dle chuti1 - 2 čajové lžičky
-
rumu1 polévková lžíce
-
citrónové šťávy1 čajová lžička
Tvarohová náplň:
-
tvarohu na pečení500 gramů
-
vanilkového cukru4 balíčky
-
rumu2 polévkové lžíce
-
žloutek1
-
citrónová kůra, strouhaná z jednoho bio citrónu
Maková náplň:
-
máku120 gramů
-
másla15 gramů
-
cukru40 gramů
-
mléka150 gramů
-
rumu1 polévková lžíce
-
citrónová kůra z jednoho bio citrónu
Drobenka a dokončení
-
polohrubé mouky100 gramů
-
másla na kousky100 gramů
-
cukru50 gramů
-
vejce rozšlehané, na potření koláčků1
-
rozinky na ozdobu
-
mandle, loupané napůl, na ozdobu
Nutriční hodnoty na 36 kusů
Kalorie
7841 kcal /
32827 kJ
Protein
194.1 g
Tuk
368 g
Sacharidy
844.4 g
Vláknina
60 g