Zařízení & příslušenství
Moravské koláče
Příprava 2hod. 30min.
Celkový 3hod.
36 kusů
Suroviny
Těsto:
-
1 kostka čerstvého droždí (42 gramů)
-
120 gramů cukru
-
250 gramů mléka
-
500 gramů hladké mouky
-
150 gramů másla
-
3 žloutky
-
1 - 2 čajové lžičky soli nebo dle chuti
-
1 polévková lžíce rumu
-
1 čajová lžička citrónové šťávy
Tvarohová náplň:
-
500 gramů tvarohu na pečení
-
4 balíčky vanilkového cukru
-
2 polévkové lžíce rumu
-
1 žloutek
-
citrónová kůra, strouhaná z jednoho bio citrónu
Maková náplň:
-
120 gramů máku
-
15 gramů másla
-
40 gramů cukru
-
150 gramů mléka
-
1 polévková lžíce rumu
-
citrónová kůra z jednoho bio citrónu
Drobenka a dokončení
-
100 gramů polohrubé mouky
-
100 gramů másla na kousky
-
50 gramů cukru
-
1 vejce rozšlehané, na potření koláčků
-
rozinky na ozdobu
-
mandle, loupané napůl, na ozdobu
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 36 kusů
Protein
194.1 g
Kalorie
32827 kJ /
7841 kcal
Tuk
368 g
Vláknina
60 g
Sacharidy
844.4 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Makovo-meruňkový věnec
1 Std. 30 Min
Houskové knedlíky
50 Min
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Domácí nudle (zavářka)
30 Min
Vánočka
1 Std. 30 Min
Vdolečky s povidly
1 Std. 30 Min
Větrníky
1 Std.
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1 Std. 30 Min
Žloutkové věnečky
1 Std. 30 Min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min
Koblihy
1 Std. 30 Min