
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli plus extra na vymazání
- 600 gramů brambor na čtvrtiny
- 10 gramů másla plus extra na vymazání
- 4 čerstvé filety z lososa (120-200 gramů každý)
- 1 citrón bio, nastrouhaná kůra a šťáva
- 1 špetka čerstvě umletého pepře plus extra dle chuti
- 100 gramů šalotky napůl
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 150 gramů smetany na vaření (cca 18% tuku)
- 300 gramů žampiónů nakrájených na plátky
- 50 gramů suchého bílého vína
- 2 špetky muškátového oříšku, strouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 660 kcal / 2763 kJ
- Protein
- 45 g
- Tuk
- 48 g
- Sacharidy
- 27 g
- Vláknina
- 4 g
Alternativní recepty
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1hod. 5min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50min
Kuřecí plátky na středomořský způsob s bramborovo - květákovou kaší
1hod. 10min
Ryba s bylinkovo-sýrovou krustou, bramborami a květákem
1hod. 15min
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50min
Losos s kokosovým chilli přelivem
30min
Losos s brokolicí, rýží a koprovou omáčkou
45min
Ryba s bramborami a rajčatovou omáčkou
50min
Lososovo-hořčičná omáčka s koprem na těstoviny
20min
Marinovaný losos s fazolkami
1hod. 10min
Penne s lososem a bazalkovou smetanou
45min
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40min