Zařízení & příslušenství
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
Příprava 30min.
Celkový 50min.
4 porce
Suroviny
-
500 gramů vody
-
1 ½ čajové lžičky soli plus extra na vymazání
-
600 gramů brambor na čtvrtiny
-
10 gramů másla plus extra na vymazání
-
4 čerstvé filety z lososa (120-200 gramů každý)
-
1 citrón bio, nastrouhaná kůra a šťáva
-
1 špetka čerstvě umletého pepře plus extra dle chuti
-
100 gramů šalotky napůl
-
200 gramů smetany, min. 30 % tuku
-
2 polévkové lžíce hladká mouka
-
150 gramů smetany na vaření (cca 12 % tuku)
-
300 gramů žampiónů nakrájených na plátky
-
50 gramů suchého bílého vína
-
2 špetky muškátového oříšku, strouhaného
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
45 g
Kalorie
2763 kJ /
660 kcal
Tuk
48 g
Vláknina
4 g
Sacharidy
27 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50min
Losos s pórkem a bylinkami
35min
Losos s bramborovou kaší
55min
Treska s bramborami, kapustou a pomerančovou omáčkou
1h
Vepřová panenka s chřestem a bylinkovou omáčkou
1h 10min
Kuřecí roládky plněné sýrem a houbami
1h 10min
Pstruh v balíčku s cuketovými tagliatellemi
30min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50min
Kuřecí prsa s lehkým bramborovým salátem
50min
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1h 5min
Telecí maso v omáčce s barevným pepřem
30min
Losos se zeleninou a kuskusem
40min