Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli, plus extra na vymazání
- 600 gramů brambor, na čtvrtiny
- 10 gramů másla, plus extra na vymazání
- 4 čerstvé filety z lososa (120-200 gramů každý)
- 1 citrón, bio, nastrouhaná kůra a šťáva
- 1 špetka čerstvě umletého pepře, plus extra dle chuti
- 100 gramů šalotky, napůl
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 150 gramů smetany na vaření (cca 18% tuku)
- 300 gramů žampiónů, nakrájených na plátky
- 50 gramů suchého bílého vína
- 2 špetky muškátového oříšku, strouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Protein
- 45 g
- Sacharidy
- 27 g
- Tuk
- 48 g
- Vláknina
- 4 g
Alternativní recepty
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40 min
Losos s bramborovou kaší
55 min
Losos s hráškem a citrónovým pestem
25 Min
Treska v alobalu s mrkvovými nudlemi
45 min
Pstruh se zelenou čočkou
35 min
Losos se zeleninou a kuskusem
40 min
Losos v balíčku se sušenými rajčaty a kuskusem
35 min
Hovězí steaky v papilotě
40 min
Pstruh v balíčku s cuketovými tagliatellemi
30 min
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50 Min
Losos s brokolicí, rýží a koprovou omáčkou
45 min
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1h 5min