Zařízení & příslušenství
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
Příprava 30min.
Celkový 2hod.
6 porcí
Suroviny
Knedlíky ze staršího pečiva
-
250 - 300 gramů staršího pečiva na kostičky
-
5 snítek čerstvé petržele jen lístky
-
80 gramů cibule napůl
-
25 gramů másla
-
220 gramů mléka
-
3 vejce
-
½ - 1 čajová lžička soli
-
2 špetky mletého černého pepře
-
2 špetky mletého muškátového oříšku
Hovězí guláš a knedlíky v páře
-
3 stroužky česneku
-
450 gramů cibule na čtvrtky
-
30 gramů másla30 gramů řepkového oleje
-
750 gramů hovězího masa na guláš na kousky (2–3 cm)
-
1 čajová lžička cukru
-
50 gramů rajčatového protlaku
-
350 - 400 gramů rajčat350 - 400 gramů sekaných rajčat v plechovce
-
200 gramů červeného vína
-
2 polévkové lžíce sladké červené papriky
-
1 - 1 ½ čajové lžičky soli
-
½ - 1 čajová lžička mletého černého pepře
-
½ čajové lžičky celého kmínu½ čajové lžičky mletého kmínu
-
1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry z bio citrónu
-
1 - 2 čajové lžičky sušené majoránky
-
3 bobkové listy, sušené
-
5 jalovcových kuliček
-
2 hřebíčky
-
300 gramů vody
-
30 gramů hladké mouky
-
200 gramů papriky červené a zelené, bez jádřince, na proužky (4 x 1 cm)
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
38 g
Kalorie
2315 kJ /
553 kcal
Tuk
22 g
Vláknina
5.7 g
Sacharidy
45 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
ZERO WASTE
8 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Hovězí na pivu
1hod. 45min.
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2hod. 45min.
Kapání do polévky
25min.
Novoroční bramborový guláš
1hod. 5min.
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1hod. 35min.
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1hod. 35min.
Roštěnky s bramborami
1hod. 20min.
Gulášová polévka
1hod. 5min.
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
1hod. 25min.
Španělské ptáčky s knedlíkem
1hod. 40min.
Klasický maďarský guláš
1hod. 45min.
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1hod. 30min.