Zařízení & příslušenství
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
Příprava 30min.
Celkový 2hod.
6 porcí
Suroviny
Knedlíky ze staršího pečiva
-
250 - 300 gramů staršího pečiva na kostičky
-
5 snítek čerstvé petržele jen lístky
-
80 gramů cibule napůl
-
25 gramů másla
-
220 gramů mléka
-
3 vejce
-
½ - 1 čajová lžička soli
-
2 špetky mletého černého pepře
-
2 špetky mletého muškátového oříšku
Hovězí guláš a knedlíky v páře
-
3 stroužky česneku
-
450 gramů cibule na čtvrtky
-
30 gramů másla30 gramů řepkového oleje
-
750 gramů hovězího masa na guláš na kousky (2–3 cm)
-
1 čajová lžička cukru
-
50 gramů rajčatového protlaku
-
350 - 400 gramů rajčat350 - 400 gramů sekaných rajčat v plechovce
-
200 gramů červeného vína
-
2 polévkové lžíce sladké červené papriky
-
1 - 1 ½ čajové lžičky soli
-
½ - 1 čajová lžička mletého černého pepře
-
½ čajové lžičky celého kmínu½ čajové lžičky mletého kmínu
-
1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry z bio citrónu
-
1 - 2 čajové lžičky sušené majoránky
-
3 bobkové listy, sušené
-
5 jalovcových kuliček
-
2 hřebíčky
-
300 gramů vody
-
30 gramů hladké mouky
-
200 gramů papriky červené a zelené, bez jádřince, na proužky (4 x 1 cm)
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
38 g
Kalorie
2315 kJ /
553 kcal
Tuk
22 g
Vláknina
5.7 g
Sacharidy
45 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
ZERO WASTE
8 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Kotleta s hříbky a rýží
55min
Hovězí na pivu
1h 45min
Bramborovo-zvěřinový guláš
1h 25min
Vepřové maso po čínsku se zeleninou a rýžovými nudlemi
1h 20min
Kuřecí játra v rajčatové omáčce
40min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2h 45min
Zabijačkový guláš s knedlíkem
1h 35min
Klasický maďarský guláš
1h 45min
Roštěnky s bramborami
1h 20min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Vepřové kousky na zázvoru
25min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min