Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Satay sauce
- ½ tsp dried fennel seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 1 Tbsp ground turmeric
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, to taste
- 2 Tbsp Tamari sauce
- 1 Tbsp tamarind pulp
- 2 Tbsp oyster sauce
- 1 Tbsp dark brown sugar
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter (see tip)
Chicken, rice and vegetables
- 400 g jasmine rice
- 1200 g water
- 600 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g carrots, cut in thin strips
- 100 g tenderstem broccoli, cut in thirds
- 100 g cauliflower, cut in small florets (3 cm)
- 50 g red pepper, cut in thin strips
- 50 g brown onion, cut in thin wedges
- 80 g sugar snap peas, trimmed and cut in halves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2689 kJ / 640 kcal
- Protein
- 25.8 g
- Sacharidy
- 62.3 g
- Tuk
- 31.2 g
- Vláknina
- 5.2 g
Alternativní recepty
Chicken Curry with Spinach
1h 5 min
Lamb and Green Bean Casserole
1h 10 min
Quick Beef Massaman Curry
40 min
Curried Sausages and Lentils
1h
Chicken Pad Thai
20min
Warm Chicken Peanut Noodle Salad
25 min
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3 Std. 5 Min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Peking Chicken
45 min
Cashew Chicken
45 min