Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 3 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 50 g d'eau
La garniture aux abricots
- 80 g de cassonade
- 1 branche de romarin frais, équeutée (5 cm env.)
- 20 g de jus de citron
- 80 g d'amandes en poudre
- 30 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 15 abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 30 g de beurre doux, coupé en petits morceaux
- 30 g d'amandes effilées
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 19.9 g
- Vláknina
- 4.8 g
Alternativní recepty
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1h 5min
Clafoutis abricot-romarin
55min
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Clafoutis aux abricots
55min
Amandine aux abricots
1h 30min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Crumble aux pêches et au romarin
45min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 Std. 5 Min
Tarte aux mirabelles
50min