Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 3 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 50 g d'eau
La garniture aux abricots
- 80 g de cassonade
- 1 branche de romarin frais, équeutée (5 cm env.)
- 20 g de jus de citron
- 80 g d'amandes en poudre
- 30 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 15 abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 30 g de beurre doux, coupé en petits morceaux
- 30 g d'amandes effilées
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 1520 kJ / 363 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Sacharidy
- 41 g
- Tuk
- 19.9 g
- Vláknina
- 4.8 g
Alternativní recepty
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10 min
Tarte aux myrtilles
2u. 30min
Tarte aux abricots et au nougat
2u. 20min
Clafoutis aux abricots
55 min
Crumble aux pêches et au romarin
45 min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 Std. 15 Min
Tarte abricot-framboise
1 Std. 15 Min
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 godz. 5 min
Tarte aux mirabelles
50 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min