![Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak) Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8404A950-F7A8-4F31-A629-A25967A97922/Derivates/d53b64b8-85e8-4eb5-8110-be796f76d95c.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dumplings
- 300 g flour, plus extra for dusting
- 150 g milk
- 50 g oil
- 2 pinch salt
-
3
sprigs fresh parsley, leaves only
nebo 3 sprigs fresh mint, leaves only - 50 g onion, cut into quarters
- 100 g beef, finely minced
- 1 pinch Arabian spice mix
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground white pepper
- 20 g pine nuts (volitelně)
Soup
- 20 g olive oil
-
10
sprigs fresh coriander, roughly cut
nebo 20 sprigs fresh mint, leaves only - 3 garlic cloves
- 1500 g yoghurt
- 2 tbsp cornflour (starch) (35 g)
- 1 pinch salt, adjust to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Protein
- 21 g
- Sacharidy
- 56.3 g
- Tuk
- 21.1 g
Alternativní recepty
Kashta cream
10 Min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1 godz.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25 min
Raw kibbeh
15 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Chicken moghrabieh
1h 25 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min