![Baklava Baklava](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5F1C9431-669C-43F1-BA0E-A36617FB7D3A/Derivates/b2d0e4eb-3e12-4988-91f0-5fa2cbd59510.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Baklava
-
350
g unsalted pistachio nuts
nebo 350 g walnuts, shelled - 80 g butter, cut in pieces
- 50 g sunflower oil
- 100 g sugar
- 4 tbsp orange blossom water
- 10 sheets filo pastry
Syrup
- 200 g sugar
- 100 g water
- 1 tbsp ground cinnamon (volitelně)
- 1 tsp blossom water
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 27.6 g
- Tuk
- 16.1 g
Alternativní recepty
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2h 20 min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 Std.
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1 godz.
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Tsoureki (Greek Easter bread)
2h 20 min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 Min
Golden baklava
25h 25 min
Sernik rosa slice
3h 15 min
Baklava with Walnuts
3h