
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Baklava
-
350
g unsalted pistachio nuts
nebo 350 g walnuts, shelled - 80 g butter cut in pieces
- 50 g sunflower oil
- 100 g sugar
- 4 tbsp orange blossom water
- 10 sheets filo pastry
Syrup
- 200 g sugar
- 100 g water
- 1 tbsp ground cinnamon (volitelně)
- 1 tsp blossom water
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 274 kcal / 1146 kJ
- Protein
- 4.6 g
- Tuk
- 16.1 g
- Sacharidy
- 27.6 g
Alternativní recepty
Sable choux with lime ganache
26hod.
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1hod. 10min
Kashta cream
10min
Semolina cake (namoura)
1hod. 50min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1hod. 35min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1hod. 35min
Fatayer (spinach turnovers)
1hod. 35min
Golden baklava
25hod. 25min
Mint lemonade
5min
Toum
15min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2hod. 45min