Zařízení & příslušenství
Semolina cake (namoura)
Příprava 10min.
Celkový 1hod. 50min.
12 portions
Suroviny
Semolina cake
-
butter cut in pieces, plus extra for greasing50 g
-
sugar200 g
-
yoghurt400 g
-
medium wheat semolina450 g
-
fine semolina150 g
-
baking powder1 tsp
Syrup
-
water100 g
-
sugar300 g
-
blossom water1 tsp
-
rose water (volitelně)1 tsp
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
Assembly and baking
-
blanched almond12
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 portion
Protein
7.6 g
Kalorie
1820 kJ /
435 kcal
Tuk
7.7 g
Sacharidy
83.8 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min.
'Qamar el-din' juice
5min.
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4hod.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2hod.
Arabian ice cream
10hod. 25min.
Milk pudding (mouhallabieh)
15min.
Spiced rice pudding (meghli)
50min.
Garlic dip (toum)
15min.
Spinach turnovers (fatayer)
1hod. 25min.
Cheese sambousek
1hod. 45min.
Okra and meat stew (bamia)
1hod.
Red lentil soup with cumin
55min.