
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Semolina cake
- 50 g butter cut in pieces, plus extra for greasing
- 200 g sugar
- 400 g yoghurt
- 450 g medium wheat semolina
- 150 g fine semolina
- 1 tsp baking powder
Syrup
- 100 g water
- 300 g sugar
- 1 tsp blossom water
- 1 tsp rose water (volitelně)
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed
Assembly and baking
- 12 blanched almonds
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 435 kcal / 1820 kJ
- Protein
- 7.6 g
- Tuk
- 7.7 g
- Sacharidy
- 83.8 g
Alternativní recepty
'Qamar el-din' juice
5min
Umali
1hod. 25min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4hod.
Arabian ice cream
10hod. 25min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spinach turnovers (fatayer)
1hod. 25min
Cheese sambousek
1hod. 45min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1hod. 35min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1hod. 30min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2hod. 45min