Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 shallot (approx. 30 g)
- 10 g extra virgin olive oil
- 40 g unsalted butter, diced
- 320 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio), 14-15 minutes cooking time (see tip)
- 60 g dry white wine
- 820 g water
-
1
stock cube (for 0.5 l), meat or vegetable, crumbled
nebo 1 heaped tsp stock paste, homemade, meat or vegetable - ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 1.8 g
Alternativní recepty
Tomato Sauce
40 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Mushroom Risotto
30 Min
Risotto for One
35 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Risotto with Parmesan cheese
30 Min
Fresh Pasta Dough
1 Std.
Hollandaise Sauce
15 Min
Béchamel Sauce
15 Min
Mashed Potatoes
45 Min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2h 35min
Risotto with Parmesan
40 Min