Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 100 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Ei
-
150
g Butter, weich, in Stücken
nebo 150 g Margarine, weich, in Stücken - 80 g Johannisbeer-Gelee (oder anderes rotes Fruchtgelee)
- 2 EL Puderzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 208 kJ / 50 kcal
- Protein
- 1 g
- Sacharidy
- 7 g
- Tuk
- 2 g
Alternativní recepty
Husarenkrapfen
1u. 50min
Schokoplätzchen mit Kokoscreme
2 godz. 40 min
Butterplätzchen mit Himbeerfüllung
2h
Nougatstangen
2h
Walnussgebäck
4h
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2h
Nougatknöpfe
2h 30 min
Haselnussmakronen
50 min
Schokoladen-Lebkuchen
9 Std. 45 Min
Linzer Plätzchen
4h
Drip-Cake-Plätzchen
1h 10 min
Schwäbische Flachswickel
45 min