Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g medium-sized prawns, whiskers removed, cleaned and deveined, patted dry with paper towel
- 100 g cooking oil
- 30 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 100 g shallots
- 4 garlic cloves
- 20 g shrimp paste (belacan)
- 50 g water
- 20 g palm sugar (gula Melaka)
- ½ tsp salt, adjust to taste
- 10 g tamarind extract
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1889 kJ / 452 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 32 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 1344 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tom Yum Goong
30 min
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Chicken Rendang
45min
Masala Squid
25 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min