Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Za'atar
- 20 g dried thyme
- 15 g dried oregano
- 15 g dried savory (see tip)
- 10 g sumac (see tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 10 g sesame seeds
Flatbread (Manakish)
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 275 g water
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 50 g olive oil, plus extra for greasing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2379 kJ / 565 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 93 g
- Tuk
- 15 g
Alternativní recepty
Persian Flatbreads
1h 45min
Harissa
20min
Iranian Barbari
2 godz. 30 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Fatayer with cheese and mint
2h 15min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Za'atar flat bread (mankouche)
1h 35min
Pitta Bread
2 godz.
Lebanese Spiced Flatbread
3h 20 min
Houmous
13 Std. 30 Min
Pain d'Epi
2h 40min