Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 10 g unsalted butter, for greasing
- 150 g caster sugar
- 375 g plain yoghurt
- 300 g medium wheat semolina
- 20 g rose water
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
Sugar Syrup
- 1 lemon, freshly squeezed juice only
- 250 g caster sugar
- 250 g water
- 15 g rose water
- 40 g pine nuts, for decorating
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1695 kJ / 396 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Sacharidy
- 79.5 g
- Tuk
- 5 g
Alternativní recepty
Semolina Custard Dessert Pots
20min
Stuffed Moroccan Breads
2h 45min
Mouhallabieh (milk pudding)
4 Std. 30 Min
Almond Honey Semolina Cake
1 godz.
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20min
Coconut Cake
1 godz.
Marble Cake
2 godz. 10 min
Persian Carrot and Coconut Cake
2 godz. 20 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min