Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 10 g unsalted butter, for greasing
- 150 g caster sugar
- 375 g plain yoghurt
- 300 g medium wheat semolina
- 20 g rose water
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
Sugar Syrup
- 1 lemon, freshly squeezed juice only
- 250 g caster sugar
- 250 g water
- 15 g rose water
- 40 g pine nuts, for decorating
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1695 kJ / 396 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Sacharidy
- 79.5 g
- Tuk
- 5 g
Alternativní recepty
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1h 10min
Aubergine Caviar (Moutabel)
55 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 Std. 20 Min
Mouhallabieh (milk pudding)
4h 30min
'Qamar el-din' juice
5 min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1 godz.
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 godz.
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Spinach Fatayers
2 godz.
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min