
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pastry
- 10 g unsalted butter for greasing
- 150 g caster sugar
- 375 g plain yoghurt
- 300 g medium wheat semolina
- 20 g rose water
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
Sugar Syrup
- 1 lemon freshly squeezed juice only
- 250 g caster sugar
- 250 g water
- 15 g rose water
- 40 g pine nuts for decorating
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 396 kcal / 1695 kJ
- Protein
- 7.5 g
- Tuk
- 5 g
- Sacharidy
- 79.5 g
Alternativní recepty
Spinach Fatayers
2hod.
'Qamar el-din' juice
5min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4hod.
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1hod.
Semolina cake (namoura)
1hod. 50min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spinach turnovers (fatayer)
1hod. 25min
Cheese sambousek
1hod. 45min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1hod. 40min
Fatayer with Cheese and Mint
1hod. 5min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2hod.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2hod. 45min