Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 15 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche émiettée
nebo 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 350 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 4 œufs
- 150 g de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 40 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf, légèrement battu pour la dorure
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 2022 kJ / 485 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 52 g
- Tuk
- 25 g
Alternativní recepty
La brioche familiale
5h
Fouace
3h 15 min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Brioche au chocolat
5h 15 min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40 min
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4 godz. 15 min
Petits pains au lait au caramel
4 Std.
Brioches à la confiture de prunes
2u. 20min
Quatre-quarts au citron très doux
1 Std.
Brioche parisienne
24h
Le pain bénit
2u. 30min
Brioche légère au fromage blanc
4 Std.