
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbeteig
- 50 g Mandeln
- 130 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 75 g Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Wasser
- 30 g Zucker
Biskuitteig
- 4 Eier
- 50 g Butter in Stücken
- 100 g Zucker
- 10 g Vanillezucker selbst gemacht
- 150 g Mehl
- 2 TL Backpulver
Erdbeer-Schmand-Creme
- 8 Blätter Gelatine
- 50 g Wasser und mehr zum Einweichen
- 500 g Erdbeeren halbiert
- 400 g Schmand
- 60 g Zucker
- 20 g Vanillezucker selbst gemacht
- 20 g Erdbeersirup
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Fertigstellung
- 30 g Erdbeerkonfitüre
- 400 g Marzipan-Rohmasse
- Wasser zum Bestreichen
- 60 - 80 g Kokosraspeln
-
Lebensmittelfarbe zum Verzieren
nebo Kuvertüre zum Verzieren - 24 gehobelte Mandeln zum Verzieren
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 100 g gehobelte Mandeln zum Verzieren
- 200 g Erdbeeren in Scheiben
- Zitronenmelisse zum Verzieren
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 431 kcal / 1805 kJ
- Protein
- 9 g
- Tuk
- 25 g
- Sacharidy
- 43 g
- Vláknina
- 2.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Erdbeer-Himmelstorte
5hod.
Käse-Sahne-Torte
6hod.
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5hod. 20min
Kirsch-Vanille-Torte
24hod.
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6hod. 30min
Erdbeertorte
4hod.
Zitronen-Joghurt-Torte
9hod.
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10hod.
Donauwellen
2hod. 30min
Käse-Sahne-Traum
12hod.
Tortentraum Himbeere
5hod.
Käsesahnetorte mit Mango
8hod.