Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Hefeteig
- 125 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 310 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ¼ TL Salz
- 1 Eigelb
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Füllung
- 250 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
- 40 g Mandeln
- 60 g brauner Zucker
- 2 Msp. Zimt
- 10 g Speisestärke
- 40 g Butter, in Stücken
Guss
- 50 g Puderzucker
- 1 - 1 ½ TL Zitronensaft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 994 kJ / 238 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 33 g
- Tuk
- 9 g
- Vláknina
- 2.2 g
Alternativní recepty
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 Std.
Apfel-Hefe-Schnecken
2h 40 min
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 Std. 20 Min
Gedrehter Hefezopf
2 Std.
Lemon-Curd-Striezel
4 Std.
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 Std. 10 Min
Rhabarber-Zitronen-Cookies
1h
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 Std. 40 Min
Quitten-Marzipan-Schnecken
2 Std. 20 Min