Bigos
TM5 TM6

Bigos

4.5 (21 hodnocení)

Suroviny

  • 400 gramů kysaného zelí, scezeného
  • 400 gramů bílého zelí, na kostičky (5 cm)
  • 100 gramů cibule, napůl
  • 50 gramů mrkve, na kousky
  • 40 gramů kořenové petržele, na kousky
  • 40 gramů celeru, na kousky
  • 30 gramů řepkového oleje
  • 800 gramů vody
  • 1 čajová lžička masové dochucovací pasty, domácí
    nebo 1 masový bujón, kostka (pro 0,5l)
  • 45 gramů rajčatového protlaku
  • 35 - 40 gramů sušených švestek, napůl
  • 10 - 20 gramů směsi sušených hub
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy, sušené
  • 2 jalovcové kuličky, rozdrcené
  • 200 gramů vepřového masa, bez kosti, nakrájeného na kostičky (1,5 - 2 cm)
  • 200 gramů klobásy, uzené (např. slezské), na poloviční kolečka
  • 200 gramů anglické slaniny, uzené a sušené, na kostičky (1 cm)
  • sůl, dle chuti
  • pepř černý, mletý, dle chuti
  • ½ čajové lžičky kmínu, drceného
  • ½ čajové lžičky mletého koriandru
  • ½ - 1 čajová lžička hořčičného semínka
  • ½ - 1 rovná čajová lžička česneku, granulovaného
  • ½ - 1 čajová lžička sušeného libečku
  • ½ čajové lžičky mleté pálivé papriky (volitelně)

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1371 kJ / 327 kcal
Protein
14 g
Sacharidy
12.5 g
Tuk
26.6 g
Vláknina
3.9 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty