Zařízení & příslušenství
Bigos
Příprava 25min.
Celkový 1hod. 30min.
8 porci
Suroviny
-
400 gramů kysaného zelí scezeného
-
400 gramů bílého zelí na kostičky (5 cm)
-
100 gramů cibule napůl
-
50 gramů mrkve na kousky
-
40 gramů kořenové petržele na kousky
-
40 gramů celeru na kousky
-
30 gramů řepkového oleje
-
800 gramů vody
-
1 masový bujón, kostka (pro 0,5l)1 čajová lžička masové dochucovací pasty domácí
-
45 gramů rajčatového protlaku
-
35 - 40 gramů sušených švestek napůl
-
10 - 20 gramů směsi sušených hub
-
4 kuličky nového koření
-
2 bobkové listy, sušené
-
2 jalovcové kuličky rozdrcené
-
200 gramů vepřového masa, bez kosti nakrájeného na kostičky (1,5 - 2 cm)
-
200 gramů klobásy, uzené (např. slezské), na poloviční kolečka
-
200 gramů anglické slaniny, uzené a sušené na kostičky (1 cm)
-
sůl dle chuti
-
pepř černý, mletý dle chuti
-
½ čajové lžičky kmínu, drceného
-
½ čajové lžičky mletého koriandru
-
½ - 1 čajová lžička hořčičného semínka
-
½ - 1 rovná čajová lžička česneku, granulovaného
-
½ - 1 čajová lžička sušeného libečku
-
½ čajové lžičky mleté pálivé papriky (volitelně)
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
14 g
Kalorie
1371 kJ /
327 kcal
Tuk
26.6 g
Vláknina
3.9 g
Sacharidy
12.5 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Letem světem s Thermomixem®
11 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Obrácený koláč s ananasem a kandovanými třešněmi
Žádné hodnocení
Panellets
11hod. 20min.
Migas s papričkami Padrón
Žádné hodnocení
Pomalu vařené meruňkovo-rýžové brûlée
5hod. 35min.
Mojo Amarillo
45min.
Musaka
1hod. 55min.
Karpatka
4hod. 30min.
Rassolnik (polévka z nakládaných okurek)
1hod. 20min.
Vitello tonato
2hod.
Věnec s olivami, slaninou a čedarem bez lepku
1hod. 10min.
Soljanka z DDR
1hod. 30min.
Jambalaya
1hod.