Bigos

Bigos

4.6 23 hodnocení
Příprava 25min
Celkový 1hod. 30min
8 porci

Suroviny

  • kysaného zelí scezeného
    400 gramů
  • bílého zelí na kostičky (5 cm)
    400 gramů
  • cibule napůl
    100 gramů
  • mrkve na kousky
    50 gramů
  • kořenové petržele na kousky
    40 gramů
  • celeru na kousky
    40 gramů
  • řepkového oleje
    30 gramů
  • vody
    800 gramů
  • masové dochucovací pasty domácí
    1 čajová lžička
    1 masový bujón, kostka (pro 0,5l)
  • rajčatového protlaku
    45 gramů
  • sušených švestek napůl
    35 - 40 gramů
  • směsi sušených hub
    10 - 20 gramů
  • kuličky nového koření
    4
  • bobkové listy, sušené
    2
  • jalovcové kuličky rozdrcené
    2
  • vepřového masa, bez kosti nakrájeného na kostičky (1,5 - 2 cm)
    200 gramů
  • klobásy, uzené (např. slezské), na poloviční kolečka
    200 gramů
  • anglické slaniny, uzené a sušené na kostičky (1 cm)
    200 gramů
  • sůl dle chuti
  • pepř černý, mletý dle chuti
  • kmínu, drceného
    ½ čajové lžičky
  • mletého koriandru
    ½ čajové lžičky
  • hořčičného semínka
    ½ - 1 čajová lžička
  • česneku, granulovaného
    ½ - 1 rovná čajová lžička
  • sušeného libečku
    ½ - 1 čajová lžička
  • mleté pálivé papriky (volitelně)
    ½ čajové lžičky

Nutriční hodnoty na 1 porci

Kalorie 327 kcal / 1371 kJ
Protein 14 g
Tuk 26.6 g
Sacharidy 12.5 g
Vláknina 3.9 g

Líbí se ti co vidíš?

Tento recept a více než { {recipeCount} } čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do naší 30denní bezplatné zkušební verze a objevte svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se Vám také líbit...