Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 3 ovos
- 15 g água fria
- 350 g farinha
- 90 g manteiga, semicongelada cortada em cubos pequenos
- 70 g banha, semicongelada cortada em cubos pequenos
Recheio
- 180 g queijo da Ilha
- 500 g requeijão
- 3 ovos
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó
- 500 g água
- 350 g brócolos, só os floretes
- 350 g salsicha fresca picante cortada em pedaços pequenos
- ½ c. chá de sal
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
Montagem
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 200 g paio fatiado finamente
- 300 g queijo flamengo fatiado finamente
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2583 kJ / 617.4 kcal
- Protein
- 28.2 g
- Sacharidy
- 27.4 g
- Tuk
- 43.8 g
- Nasycený tuk
- 19.7 g
- Vláknina
- 1.6 g
- Sodík
- 1170.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pastéis de massa tenra
3 Std.
Empadas de Castelo Branco
1 Std. 40 Min
Empada de caça
48 Std.
Peru de Natal
1h 30min
Tarte integral com molho de cebola
1h 10min
Empada de galinha
2h
Empada de galinha
2h
Empadas de carne de porco
2 godz. 5 min
Pato recheado acompanhado de puré de castanhas e maçã
3 Std. 30 Min
Empada de alheira e grelos
1h
Soufflé de cenoura e salsa
1 Std. 20 Min
Tortellini de ervilhas com molho de gorgonzola
5 godz.