Zařízení & příslušenství
Sos pietruszkowy (persillade)
Příprava 5min.
Celkový 5min.
2 porcje
Suroviny
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 - 40 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porcję
Protein
1.2 g
Kalorie
988.1 kJ /
236 kcal
Tuk
25 g
Vláknina
1 g
Sacharidy
3.5 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
SOSY NA WIELKANOC
10 recepty/-ů
Polsko
Polsko
Mohlo by se vám také líbit...
Sos winegret z olejem z suszonych pomidorów
5min.
Sałata z sosem winegret
5min.
Sos bazyliowo-musztardowy
20min.
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20min.
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20min.
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2hod. 20min.
Sos serowy Mornay
10min.
Masło pietruszkowe
10min.
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40min.
Winegret w stylu azjatyckim
10min.
Sos jogurtowy
5min.
Sos winegret
5min.