Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Biskuitteig
- 6 Eier
- 250 g Zucker
- 150 g Mehl
- 150 g Speisestärke
- ½ Pck. Backpulver
- 2 EL Kakao
Mürbeteig
- 200 g Mehl
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Eigelb
Füllung und Fertigstellung
- 1 Glas Sauerkirschen (Bruttogew. 680 g)
- 1 Pck. Tortenguss, rot
- 50 g Kirschwasser
- 30 g Puderzucker
- 1000 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 4 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Pck. Sahnesteif
- 150 g Schokoladenraspel
- 16 Belegkirschen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2417 kJ / 576 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 67 g
- Tuk
- 30 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Käse-Sahne-Torte
6h
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Biskuit
1 Std. 50 Min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Frankfurter Kranz
6h
Pfirsich-Biskuitrolle
2 Std. 10 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24 Std.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Zimt-Biskuit-Rolle
45 Min
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
10 Std. 30 Min