Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
nebo 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Protein
- 3.5 g
- Sacharidy
- 15.8 g
- Tuk
- 7 g
- Nasycený tuk
- 0.9 g
- Vláknina
- 1.6 g
- Sodík
- 37.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Prosty makowiec
13 Std. 15 Min
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1 godz. 30 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5u. 40min
Ciasto frangipane
1h 45min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Ciastka francuskie z makiem
1u.
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 Std. 10 Min