Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vaječný likér
- 6 vajec
- 30 gramů domácího vanilkového cukru
- 220 gramů cukru krupice
- 250 gramů kondenzovaného mléka, neslazeného
- 250 gramů rumu
- 250 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
Dort Pavlova
- 1 špetka soli
- 300 gramů cukru krupice
- 1 polévková lžíce bílého vinného octa
- 1 polévková lžíce bramborového škrobu
Šlehačka a dokončení
- 500 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku, trvanlivé, vychlazené
- 200 gramů různého bobulového ovoce, čerstvého (např. jahody, maliny, ostružiny, borůvky)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 2140 kJ / 510 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 52 g
- Tuk
- 26 g
- Nasycený tuk
- 14 g
- Vláknina
- 0.4 g
- Sodík
- 136 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bylinkový olej
2 Std. 5 Min
Bulky s ořechovou náplní a vajíčkovým salátem
1h 30min
Veganská feta
12h 10min
Croquembouche s pomerančovým krémem a čokoládou
10 godz.
Thajské lososové balíčky na páře
45 Min
Slaný koláč s uzeným lososem a špenátem
2 Std. 30 Min
Mini Pavlova
1 Std. 45 Min
Zajíčci s tvarohovou náplní
2 Std. 15 Min
Veganský cheesecake s ovocnou polevou
25h 15min
Valentýnská Pavlova
5 Std.
Malinovo-čokoládový dort Pavlova
4 godz. 40 min
Věnec Pavlova s malinovým coulis, fíky a granátovým jablkem
6h