Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů sýru parmazánu, na kousky
- 100 gramů sýru goudy, na kousky
- 500 gramů bílého chřestu
- 700 gramů vody
- 1 čajová lžička cukru
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, domácí
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), domácí - 2 šalotky, napůl
- 15 gramů másla
- 125 gramů smetany
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- ½ čajové lžičky soli
- 2 špetky pepře, bílého, mletého
- 4 čajové lžičky pažitky, čerstvé, nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 1.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1h
Hráškový krém s bazalkou
20min
Gratinovaný chřest se šunkou
1h 10min
Holandská omáčka
15min
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30min
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55min
Chřest s rýží a citrónovou omáčkou sabayon
1h
Rizoto s chřestem a mangoldem
45min
Chřestová polévka se slaninovými chipsy
25min
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40min
Játrová paštika s nakládanou hruškou
11 Std. 30 Min
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1h