Zařízení & příslušenství
Žitný vícezrnný chléb
Příprava 10min.
Celkový 1hod. 15min.
25 plátků
Suroviny
-
150 gramů žitných zrn
-
150 gramů pšenice špaldy
-
300 gramů pšeničné mouky polohrubé, typu 550
-
1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
-
2 čajové lžičky sušeného kvásku žitného
-
1 špetka cukru
-
2 čajové lžičky chlebové koření
-
2 čajové lžičky soli
-
30 gramů jablečného octa
-
350 gramů vody vlažné
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 krajíc / plátek
Protein
3 g
Kalorie
335 kJ /
80 kcal
Tuk
0.5 g
Vláknina
2.1 g
Sacharidy
16 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Rýnský tmavý chléb
1 godz. 30 min
Celozrnný horský chléb
1 godz. 30 min
Směs na pečení chleba s rajčaty a bylinkami
10 min
Celozrnný chléb s pivem a datlemi
2 godz. 40 min
Pivní chléb
3 godz. 40 min
Rustikální chléb
2 godz.
Špaldovo-pohankový chléb
1 godz. 30 min
Celozrnný chléb z páry
2 godz.
Žitný chléb
3 godz. 50 min
Bagety s vlašskými ořechy
1 godz. 45 min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 godz. 10 min
Chléb
1 godz. 40 min