Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů žitných zrn
- 150 gramů pšenice špaldy
- 300 gramů pšeničné mouky, polohrubé, typu 550
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- 2 čajové lžičky sušeného kvásku, žitného
- 1 špetka cukru
- 2 čajové lžičky chlebové koření
- 2 čajové lžičky soli
- 30 gramů jablečného octa
- 350 gramů vody, vlažné
- Nutriční hodnoty
- na 1 krajíc / plátek
- Kalorie
- 335 kJ / 80 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 0.5 g
- Vláknina
- 2.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2 godz. 10 min
Rýnský tmavý chléb
1 Std. 30 Min
Rustikální chléb
2h
Louhované cibulovo-sýrové bochánky
1 Std. 40 Min
Kváskový chléb
16 Std. 30 Min
Celozrnné housky
2h
Český chléb z žitného kvásku
15h 30min
Chlebový žitný kvásek
84sa 15 dk
Žitný chléb
3h 50min
Žitné placky
2 godz. 10 min
Špaldovo-pohankový chléb
1 Std. 30 Min
Jogurtové bulky se sezamem
1 Std. 30 Min