Zařízení & příslušenství
Žitný vícezrnný chléb
Příprava 10min.
Celkový 1hod. 15min.
25 plátků
Suroviny
-
150 gramů žitných zrn
-
150 gramů pšenice špaldy
-
300 gramů pšeničné mouky polohrubé, typu 550
-
1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
-
2 čajové lžičky sušeného kvásku žitného
-
1 špetka cukru
-
2 čajové lžičky chlebové koření
-
2 čajové lžičky soli
-
30 gramů jablečného octa
-
350 gramů vody vlažné
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 krajíc / plátek
Protein
3 g
Kalorie
335 kJ /
80 kcal
Tuk
0.5 g
Vláknina
2.1 g
Sacharidy
16 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12hod.
Celozrnný chléb z páry
2hod.
Rustikální chléb
2hod.
Celozrnný horský chléb
1hod. 30min.
Chléb nebo bochánky s rajčaty a bazalkou
1hod. 45min.
Celozrnný chléb s pivem a datlemi
2hod. 40min.
Žitný chléb
3hod. 50min.
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2hod. 10min.
Bagety s vlašskými ořechy
1hod. 45min.
Špaldovo-pohankový chléb
1hod. 30min.
Kváskový chléb
16hod. 30min.
Tradiční chléb se semínky
1hod. 50min.