Zařízení & příslušenství
Žitný vícezrnný chléb
Příprava 10min.
Celkový 1hod. 15min.
25 plátků
Suroviny
-
150 gramů žitných zrn
-
150 gramů pšenice špaldy
-
300 gramů pšeničné mouky polohrubé, typu 550
-
1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
-
2 čajové lžičky sušeného kvásku žitného
-
1 špetka cukru
-
2 čajové lžičky chlebové koření
-
2 čajové lžičky soli
-
30 gramů jablečného octa
-
350 gramů vody vlažné
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 krajíc / plátek
Protein
3 g
Kalorie
335 kJ /
80 kcal
Tuk
0.5 g
Vláknina
2.1 g
Sacharidy
16 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Chlebový žitný kvásek
84hod. 15min.
Bageta
3hod. 45min.
Chléb nebo bochánky s rajčaty a bazalkou
1hod. 45min.
Proteinový tvarohový chléb se semínky fenyklu a koriandru
1hod. 20min.
Domácí proteinový chlebík
1hod. 10min.
Chléb z ovesných vloček, ořechů a semínek
5hod. 15min.
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2hod. 10min.
Celozrnné špaldové housky
35min.
Špaldovo-pohankový chléb
1hod. 30min.
Žitný chléb
3hod. 50min.
Tradiční chléb se semínky
1hod. 50min.
Chléb
1hod. 40min.