
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů žitných zrn
- 150 gramů pšenice špaldy
- 300 gramů pšeničné mouky polohrubé, typu 550
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- 2 čajové lžičky sušeného kvásku žitného
- 1 špetka cukru
- 2 čajové lžičky chlebové koření
- 2 čajové lžičky soli
- 30 gramů jablečného octa
- 350 gramů vody vlažné
- Nutriční hodnoty
- na 1 krajíc / plátek
- Kalorie
- 80 kcal / 335 kJ
- Protein
- 3 g
- Tuk
- 0.5 g
- Sacharidy
- 16 g
- Vláknina
- 2.1 g
Alternativní recepty
Kváskový chléb
16hod. 30min
Pivní chléb
3hod. 40min
Rustikální chléb
2hod.
Celozrnný chléb z páry
2hod.
Žitné placky
2hod. 10min
Špaldovo-pohankový chléb
1hod. 30min
Houstičky s medvědím česnekem
48hod.
Žitný chléb
3hod. 50min
Chlebový žitný kvásek
84hod. 15min
Celozrnný chléb s pivem a datlemi
2hod. 40min
Rýnský tmavý chléb
1hod. 30min
Celozrnné housky
2hod.