Zařízení & příslušenství
Žitný vícezrnný chléb
Příprava 10min.
Celkový 1hod. 15min.
25 plátků
Suroviny
-
150 gramů žitných zrn
-
150 gramů pšenice špaldy
-
300 gramů pšeničné mouky polohrubé, typu 550
-
1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
-
2 čajové lžičky sušeného kvásku žitného
-
1 špetka cukru
-
2 čajové lžičky chlebové koření
-
2 čajové lžičky soli
-
30 gramů jablečného octa
-
350 gramů vody vlažné
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 krajíc / plátek
Protein
3 g
Kalorie
335 kJ /
80 kcal
Tuk
0.5 g
Vláknina
2.1 g
Sacharidy
16 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíMohlo by se vám také líbit...
Bageta
3h 45min
Celozrnný horský chléb
1h 30min
Směs na pečení chleba s rajčaty a bylinkami
10min
Celozrnný chléb se semínky (bez lepku)
4h
Celozrnné housky
2h
Rustikální chléb
2h
Špaldovo-pohankový chléb
1h 30min
Bagety s vlašskými ořechy
1h 45min
Tradiční chléb se semínky
1h 50min
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Žitný chléb
3h 50min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min