
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 90 g white miso (or shiro miso)
- 40 g mirin
-
35
g sake
nebo water - 30 g sugar
- 1 ½ tsp sesame oil
- 2 pinches fine sea salt
- 360 g aubergines sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1600 g water (approx.), ensuring bags are completely covered with water (see tip)
-
30
g lemon juice (see tip)
nebo 1 tsp ascorbic acid powder - 1 Tbsp sesame seeds, toasted
- 1 spring onion sliced diagonally
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 156 kcal / 654 kJ
- Protein
- 4 g
- Tuk
- 6 g
- Sacharidy
- 13 g
- Vláknina
- 5 g
- Nasycený tuk
- 0.9 g
- Sodík
- 670 mg
Alternativní recepty
Watercress Soup
25min
Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms
1hod.
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1hod. 15min
Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce
1hod. 10min
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
3hod. 40min
Beetroot Gravadlax
48hod. 20min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48hod.
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45min
Salmon with Aromatics at 50°C
1hod. 40min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1hod.
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1hod. 15min
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
1hod. 10min